Partnership Lead

Omschrijving

Annalect maakt onderdeel uit van OmnicomMediaGroup en specialiseert zich in marketingtechnologie, data en analytics. Ons doel is om adverteerders en bureaus in staat te stellen om data-driven marketing resultaten te behalen door de beste data, technologie en analytics oplossingen te bieden. Dit doen we zowel met eigen lokaal en internationaal uitgerolde systemen als met consultancy die los staat van onze technologie. Annalect werkt in Nederland onder meer voor Renault, L’Oréal, Independer, HEMA, Pepsico en McDonald’s en is sinds 2016 Google Marketing Platform Sales Partner.


Wat ga je doen?

Als Partnership Lead geef je leiding aan een team specialisten dat adverteerders, bureaus en publishers helpt om het maximale uit het Google Marketing Platform (GMP) te halen. Vanuit jouw rol ben je het gezicht van Annalect als sales partner richting de markt en focus je op het onderhouden en uitbreiden van de commerciële en zakelijke relaties met bestaande en toekomstige klanten. Hieronder vallen onder meer het leiden van new business trajecten, onboarden van nieuwe accounts en het opbouwen en het realiseren van zichtbaarheid voor Annalect binnen de markt het het Google Marketing Platform ecosysteem. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het doorontwikkelen van ons partnership met met Google. Hieronder vallen onder meer periodieke afspraken om doelstellingen en KPI’s bespreken, het bijhouden en bespreken van prospects en leads, het maken van jaarplannen, het behalen en behouden van certificeringen en het bepalen van de gezamenlijke strategie. 


Onder jouw leiding biedt het team hoogwaardige en snelle support op alle GMP onderdelen zoals Google Analytics, Search Ads 360, Display&Video 360 en Google Tag Manager. Je draagt er zorg voor dat klanten proactief over de allernieuwste mogelijkheden worden geïnformeerd, gehopen worden bij het integreren van de diverse onderdelen van het Google Marketing Platform en verder ondersteund worden met technische expertise, audience strategiën en account herstructureringen. Verder ondersteun je klanten bij het verhogen van hun interne kennisniveau door middel van consultancy en het geven van trainingen. Tot slot ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het talent binnen je team en de samenwerking met andere onderdelen van Annalect en OmnicomMediaGroup.


Wat bieden we?

 • Een prachtbaan in een innovatieve omgeving waar technologie, data en analytics centraal staan en waar geen dag hetzelfde is.
 • De mogelijkheid om een snel groeiend, bestaand partnership verder op te schalen waarbij je veel ruimte hebt voor eigen initiatief.
 • Een uitdaging waar je zowel je commerciële als inhoudelijke skills continu voor nodig gaat hebben.
 • Het gevoel van je eigen startup maar dan wel binnen een bureaugroep die werkt voor enkele van de grootste adverteerders in Nederland.
 • Onderdeel zijn van een multidisciplinair team van zeer getalenteerde specialisten die hun kennis met je willen delen, maar ook van jou willen leren.
 • Een salaris en arbeidsvoorwaarden die daarbij passen.

Vereisten

Wat vragen we van jou? 

 • Je hebt een passie voor data-driven marketing, advertising technologie en het ontwikkelen van bestaande en nieuwe klantrelaties.
 • Presenteren gaat jou goed af, zowel commercieël als inhoudelijk. Hierbij ben je in staat om complexe materie op een eenvoudige manier uit te leggen en om de implicaties van klantvragen te overzien en te bespreken.
 • Je hebt een consistent track record op het behalen van targets en het winnen van new business.
 • Binnen de advertising en marketing technologie markt heb je een sterk en relevant netwerk en volg je alle ontwikkelingen op de voet.
 • Je bent gewend om leiding te geven aan specialisten en te werken met en voor (specialistische) bureaus. Hierbij heb je minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van digital marketing en advertising technologie.
 • Hands-on ervaring met Google Marketing Platform onderdelen is uiteraard een belangrijke pré.
 • Een drive om samen te werken, zowel binnen OmnicomMediaGroup als erbuiten.
 • Je deelt je kennis en skills graag met anderen maar je wil zelf nog elke dag leren.

Interesse?

Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Anton Kanis via 06 15014923. Direct solliciteren kan via onderstaande button.